معرفی رشته شیمی

شیمی، علم اتم‌ها، پیوندها و مولکول هاست که به پرورش متخصصانی می‌پردازد که با مطالعه و تحقیق و آزمایش به ابداع و نوآوری پرداخته و یا فرآورده‌های شیمیایی را کنترل می‌کنند. صنایع شیمیایی به بخشی از صنایع گفته می‌شود، که مواد شیمیایی مورد نیاز دیگر صنایع را، از طریق تبدیل مواد خام به مواد مورد نیاز، تامین می‌کند. پالایشگاه‌ها و واحدهای پتروشیمی که مواد خام نفتی را به موادی چون سوخت، رزین و... تبدیل می‌کنند نمونه‌ای از صنایع شیمیایی به‌شمار می‌روند. یکی از رشته-هايي كه داراي دامنه ی وسيع در صنعت مي باشد رشته ی صنايع شيميايي است. کارخانه های شیمیایی در میان کارخانه های موجود در یک کشور به منزله ی کلید کارخانه ها می باشند. در این کارخانجات با تبدیل مواد، کاربرد مواد طبیعی را برای استفاده ی بشر گسترده و مواد مورد نیاز بسیاری از قسمت ها و کارخانه های شیمیایی و غیر شیمیایی را تامین می کنند. سنتز محصولات شیمیایی بسیار مهمی مانند اسیدها و بازها و نمک ها، تهیه ی انواع کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی، ساخت انواع رنگ، مواد شوینده و محصولات بهداشتی، ساخت داروهای طبی همه و همه در قلمرو صنایع شیمیایی قرار دارند. از طرفی با توجه به گسترش صنایع شیمیایی و داشتن ذخایر عظیم و خدادادی نفت و گاز و پیشرفت صنایع نفت و مخصوصا صنایع پتروشیمی در کشورمان بهره برداری از این منابع عظیم و پالایش آن ها در سطح بسیار وسیع و تولید سالانه میلیون ها تن محصول متنوع شیمیایی و پتروشیمیایی از قبیل انواع پلاستیک، لاستیک، کائوچو، پلیمر، رنگ، کود شیمیایی، چسب، مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی، الیاف مصنوعی، مواد غذایی، سوخت های اتومبیل و هواپیما و هزاران هزار ماده ی شیمیایی متنوع در قالب این رشته می گنجد. فارغ التحصیلان این رشته با کسب مهارت های متعددی از قبیل  اصول کار آزمایشگاه ،طرزشناسایی مواد آلی و معدنی، تهیه ی برخی گازهای شیمیایی، تجزیه ی ترکیبات شیمیایی، تشخیص انواع انیون ها وکاتیون ها، تعیین آلاینده های سمی آب اشامیدنی، اندازه گیری سختی دائم و موقت آب، تعیین غلظت انواع محلول های مجهول( اسیدی متری، قلیا متری، کروم متری، منگانومتری، ارژانتومتری و...)، تهیه مواد شیمیایی روزمره زندگی مانند انواع شامپو، صابون جامد و مایع، کرم های بهداشتی، خمیردندان، واکس کفش، شمع، رنگرزی انواع ساخت انواع رنگ، کنترل کیفیت روغن موتور و انواع محصولات نفتی، انجام انواع تقطیر ساده، جز به جز، تهیه پلیمرها، انجام انواع آبکاری مس و نیکل، تهیه ی چسب پلاستیک و شیشه و انجام آزمایشات کریستالیزاسیون و بلور گیری، تعیین درجه ی خلوص محلول های شیمیایی،  فیلتراسیون، استخراج و ده ها ازمایش دیگر و همچنین کار با انواع دستگاه ها مانند ترموکوپل، انواع فشارسنج،PHمتر، کنداکتومنر، مانومتر، ونتوری متر، ویسکومتر، هیدرومتر ، میز هیدرولیک، پمپ ها، مبدل حرارتی، ستون تقطیر و صدها وسایل ودستگاه های آزمایشگاهی و صنعتی دیگر می توانند سرپرستی واحدهای مختلف صنایع شیمیایی از جمله متصدی خط تولید لاستیک و مواد پلاستیکی، مواد آرایشی و بهداشتی، آبکاری فلزات، تصفیه آب، کود و سموم آفات و ... را بر عهده بگیرند.
مهارت های فارغ التحصیلان رشته ی صنایع شیمیایی:
1. انجام آزمایش های آزمایشگاهی
2. کار در واحد های تولید به عنوان اپراتور بهره برداری
3. کار در واحدهای کنترل مخصوصا اتاق های کنترل دستگاه ها
4. کار با دستگاه های اندازه گیری
5. کار با ماشین آلات صنعتی واحد های تولید
6. کار در واحدهای سرویس برق و بخار و تصفیه ی آب
7. کار با دستگاه های مکانیک سیالات
8. کار با دستگاه های تبادل حرارت و مبدل های حرارتی
9. کار با دستگاه های تصفیه – کریستالیزورها
10. کار با دستگاه های پالایش – برج های تقطیر
11. آشنایی با دستگاه های احتراقی، توربین ها، موتورهای احتراقی، تلمبه ها، شیرها، پمپ ها و کوره ها
12. کار با دستگاه های فنی آزمایشگاهی شیمی و دریافت مهارت کار
13. کار با دستگاه های تبدیل و کراکینگ
14. کار با ابزار آلات مختلف در صنایع پلیمر و رنگ و چوب و کاغذ و قند و مواد منفجره و الیاف و نظایر آن
فارغ‌التحصیلان این دوره می‌توانند مسؤولیت‌ زمینه‌های مختلف از جمله موارد زیر را عهده‌دار باشند:
1. طرح، نظارت و اجرای طرح های تحقیقاتی کوچک و بزرگ شیمیایی در سطوح مختلف کاربردی و علمی محض، در دانشگاه ها، کارخانجات و مراکز تحقیقاتی، به منظور ارتقای کمی و کیفی محصولات مورد نیاز جامعه
2. مسوولیت و ارائه خدمات در آزمایشگاه های کنترل کیفی پیگیری و ارائه معیارهای استاندارد به منظور افزایش کمیت و کیفیت محصولات تولیدی و همچنین مواد مصرفی کارخانه‌ها و صنایع
3. ارائه خدمات آموزشی در سطح دانشگاه ها، دبیرستان ها و موسسات آموزشی
4. ارائه طرح های پژوهشی به منظور استفاده از منابع اولیه ارزنده موجود در جامعه در جهت افزایش بهره‌ وری از آن ها و جلوگیری از صادرات بی‌رویه مواد اولیه ی ارزشمند و تبدیل آن ها به محصولات واسطه با ارزش اقتصادی بالاتر
5. ارائه خدمات در کارخانجات پتروشیمی، پلاستیک، لاستیک، رنگ و رزین، الیاف، صنایع غذایی، صنایع دارویی، بهداشتی و شوینده‌ها
6. آمادگی برای ادامه تحصیلات در مقاطع بالاتر برای تامین کادر علمی دانشگاه ها و سایر مراکز علمی
7. استفاده از گیاهان به منظور استخراج و شناسایی موارد کاربرد آن ها
در مقطع کارشناسی ناپیوسته فارغ التحصیلان این مقطع باید موفق به گذراندن72 واحد درسی شوند که شامل 8 واحد دروس پایه، 28 واحد دروس تخصصی، 19 واحد دروس اصلی، 6 واحد دروس انتخابی و 11 واحد دروس عمومی می باشند.

۱۰ مهر ۱۳۹۳ 10:59

نماد اعتماد الکترونیکی

آيين نامه تشويقي دانشجويان ممتاز مؤسسه آموزش عالي سينا ۲۰ بهمن ۱۳۹۳
آيين نامه تشويقي دانشجويان ممتاز مؤسسه آموزش عالي سينا
بدينوسيله در جهت ارتقاء كيفيت آموزشي مؤسسه و بمنظور قدرداني و تمايز دانشجويان مستعد و تلاش گر آئين نامه ذيل جهت تشويق ايشان مدون و مصوب گرديده است.

جزئیات تماس

تلفن: (031)55228144 _55228155_55228121_55228186

فکس: (031)55228144 _55228155_55228121_55228186

ایمیل: info@sina.ac.ir